Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.02.2013 18:35 - Дръжте ги заети!
Автор: gursov Категория: Политика   
Прочетен: 1184 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 18.02.2013 19:24


Когато хората се страхуват от правителството имаме Тирания.

Когато правителство се страхува от хората имаме Свобода!

 

Цял живот живея в „демокрацията“. Във всяко училище в което съм бил ни се съобщаваше за някаква нова уж по-добра система по която ще бъдем учени. И все така учителите в изблик на откровеност казваха колко по-малко се изисква от нас и още колко по-малко ние показвахме. Времето си минаваше уроците също, но човек не може да съди за нещата докато те се случват, а чак когато погледне назад и види събитията в тяхната цялост.

Този блог ще се занимава с политически теми, но не за да съди някого, да търси недостатъци или проблеми на другите, нито за сензации. Единствената цел е ти да осъзнаеш колко всъщност си силен, а това е точно толкова колкото си мислиш, че си и толкова колкото прилагаш в живота си. Ще ти предложа размишления над теми и поглед различен от вкусът на масовите медии. Ще те разтреса от летаргията, ще възбудя любопитството ти и най-вече ще те накарам да си спомниш какво е да мислиш със собствената си глава. Тези от вас които вече са напреднали ще намират допалнителна информация, източници и гледни точки с които да подобрят знанията си.
Търсеният резултат е свободни хора определящи сами живота си.

 

Защо овцете си търсели овчар?

Когато хората се чувстват слаби те са учени от малки да разчита на други да им решават проблемите. „Мамините синчета“ подхожда доста на повечето хора в модерния свят и най-вече по-отношение на Политиката и живота. Но някога замисляли сте се, че всъщност някои друг управлява живота ви във всеки един аспект от него. Предполагали ли сте, че всичко около вас е отдавна планирано и поставено така, че вие на пръв поглед да имате избор, но всичките ви опции да са предварително избрани за вас. Още повече, че те ви водят към една и съща определена посока.

 

Истината ще ви освободи, но първо ще ви ядоса!

 

Всичко в модерния западен (западащ) свят е плод на социалните инженере подбирани специално според таланта си да насочват и владеят масите (тоест вас) към определени тенденции, навици, материали, образование, стил и начин на живот. Всичко което смятате за нормално в обществото е плод на това някои да го е отбелязал и наложил като такова.

Нека дам пример с нещо познато: Всеки сезон от годината чувате от някъде какво е модерно сега да се носи, кой цвят е актуален и коя комбинация е най-хубава. Подсъзнателно вие искате да изглеждате добре затова малко или много се ориентирате към зададения модел на поведение. Не самото това но и започвате да следите хората около вас дали и те следват модела и съответно ако е така го одобрявате или ако са с дрешките от миналата година ги ... тук сами се замислете за себе си. Някои ще ми каже: „Какво лошо има в това да сме актуални и да изглеждаме добре?“. Безспорно можем да изглеждаме добре и без да се водим от зададения стандарт. Познавате хора, които никога не са актуални, но винаги изглеждат добре и без да следват модерното.

Целта на смяната на модата е проста и се нарича "консумация". Идеята е всеки сезон да си купувате нова дреха „за да сте модерни“ независимо дали ви трябва или не. Какво лошо има в това ли? Замислете се ако просто си взимахте дрехи, които ви харесват и се обличахте по ваш вкус или стил (независими от модата) дали щяхте да имате толкова дрехи? Замисляли ли сте се колко от тях носите и по колко пъти? Вие бивате карани всяка година за всеки сезон да консумирате и  да харчите парите си, които може би бихте използвали за нещо друго.

Дълбоката идея е силата, която имате чрез парите си доброволно да я пръскате по ненужни неща и по този начин да не я използвате за нещо градивно!
И тази философия се отнася за всяка една област от живота ви.
Материална и духовна.

 

„Дръжте ги заети! За да не могат да мислят за това което наистина се случва с тях.“


Споделете своята конструктивна критика, съвети или просто размисли в коментарите. Благодаря!



Тагове:   демокрацията,


Гласувай:
4



Следващ постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gursov
Категория: Политика
Прочетен: 31228
Постинги: 10
Коментари: 2
Гласове: 10
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930