Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.02.2013 15:07 - Политика АБВ
Автор: gursov Категория: Политика   
Прочетен: 899 Коментари: 0 Гласове:
2



За повечето хора в днешния свят това е мръсна дума. При споменаването й веднага в съзнанието ни изскачат негативни мисли, емоции и спомени. Някои от вас дори не им се и занимава да вникнат какво всъщност е това. И не ви виня...

 

Нека започнем от това, че всичко около нас бива повлияно от различни и много пластови идеи реализирани чрез съответните наредби. Ако имате собствен бизнес сигурно вече се сещате за няколко, а дори и да нямате спомнете си, че в която и да е официална държавна сграда има табло с различна информация налепено с примерни документи, правила и така нататък. И тези букви изписани на хартия има огромно влияние върху вас. Защо?

Така ви учеха от малки. За много от вас бележника е бил най-важния документ тогава. Той е имал власт над това дали родителите ви ще ви купят играчка, дали ще ви покажат задоволство или дори любов. Още тогава вие започвате да бъдете приобщавани.

Но каква реална сила имат документите? Имат я само докато ти им я даваш! Тоест докато ти признаваш документа той влияе над теб. Така и се връщаме над наредбите те са комбинации от сложно оплетени думи в изречения, които на пръв поглед изглеждат смислени.

 

„Всичко което ти казвам е лъжа. Можеш ли обаче да го докажеш?“

        • американски съдия към подсъдим

 

Като цяло нищо в политиката не изглежда просто. Винаги се намира начин нещата да бъдат изопачени обърнати или тотално размазани в поредици от безсмислени изречения. Колкото по-сложни толкова по-добре и поне да звучи малко правдоподобно. С каква цел?
Докато слушате изказванията политиците или анализаторите, често хората се объркват понеже не знаят някои термин или това не е област с която са запознати и инстинктивно си казвате, че това е твърде сложно, не го разбирате и както и да е все някой друг ще направи нещо ако нещата са зле, а те точно на това разчитат. Просто да изглежда, че те правят това което вие искате, докато продължават да правят това което те желаят.

 

Политиката е комбинация от лъжи докато не станат реалност!

 

Ключ към по-лесното разбиране е в това да слушате за ключови думи. Задайте си въпроса ако трябва да опростите чутото: Как би звучало то? Кои са най-важните думи?

След това помислете има ли смисъл в това и дали говорещия не изпуска някоя дума съзнателно. Не забравяте те прекарват много време в това да се научат да ви заблуждават затова и вие трябва малко да се постараете, за да се научите да ги хващате.

 

Народа има къса памет, иначе вече щяхме да сме на бесилото.

 

Не забравяте! Много хора особено по телевизията говорят ли говорят сякаш само събитията от вчера влияят върху сегашния ден. Интересно как политическите интервюта често (винаги) са предварително оредени и въпросите и отговорите се знаят. Как някои политици звучат толкова хубаво и хората за момент им се зарадват. Докато не си спомнят, че тези същите всяка година се показват и все едни и същи номера правят. Помнете какво казват, помнете ключовите думи и след това следете какво реално става и най-вече Процеса на реализация!

За колко политици се сещате, които да са си признавали грешките и да са се Поправяли след това? Не са много, но медиите имат таланта да разрушават ценностите и да налагат лъжите, а хората изморени едвам можещи да мислят волно или неволно се съгласяват с това което им сервират.

 

Четвъртата власт (Медиите) е тази на налагане на модели на мислене. 

...

Споделете своята конструктивна критика, съвети, мнения  или просто размисли в коментарите или на лично съобщение.
Благодаря!

 

 

 

 




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gursov
Категория: Политика
Прочетен: 31231
Постинги: 10
Коментари: 2
Гласове: 10
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930